Kerti Műhelynap Kisszékelyben (2.)

Talajművelés, talajéltetés. Ha érdekel a vegyszermentes, természetbarát növénytermesztés, és az elméleti tudást gyakorlati ismeretekkel is kiegészítenéd, akkor szeretettel várunk a műhelynapra. Az előadásokat olyan gazdálkodók és kézművesek tartják, akik a hagyományos módszerek mellett ismerik szakmájuk új eredményeit, és alkalmazzák azokat a gyakorlatban. A műhelynapot kerti szerszámok bemutatója gazdagítja, illetve a természetes élőhelyek és talajaik terepi megismerésére is sor kerül. A műhelynap minden programja a szabadban lesz!

Helyszín: Kisszékely.
Időpont: 2022. március 19.

Meghívó letöltése

 Program:

  • 12:45 – 13:00   Megérkezés, regisztráció az Iskola udvarán
  • 13:00 – 14:00   Talajéltetés a kertben –  Növénytársítások, állandó növényborítás, talajtakarás, mulcsozás, komposztálás és más praktikák a talaj termőképességének megóvásáért.
    Előadó: Juhász Attila
  • 14:00 – 15:00   Kerti szerszámok használata – Gyakorlati bemutató elsősorban a talajművelés szerszámaival, így többek között lazítóvillával, aszatolóval, agyarkapával.
    Előadó: Kovács Péter
  • 15:00 – 17:00   Természetismereti séta a falu határában – A néhány kilométeres túra során megismerjük a környék gazdag élővilágának néhány érdekességét, illetve megfigyeljük egyes élőhelyek talajainak jellegzetességeit, amelyek a kert talajművelésében is hasznunkra válnak.
    Előadó: Horváth András

Az előadásokon és a terepi sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program végén a kisszékelyi Négyszögletű Kerek Erdő tanösvény kilátójánál közösen meguzsonnázunk, batyus jelleggel, ehhez kérünk, hogy hozz magaddal annyi enni- és innivalót, amennyit elfogyasztasz.

Részvételi szándékod március 18-ig ezen a címen jelezd: kisszekely.programok@gmail.com

További információk telefonon Horváth Andrástól: +36-30-432-8244

A műhelynapot Kisszékely Község Önkormányzata és a Kisszékelyi Kulturális Egyesület támogatja,  a Magyar Falu Program pályázata segítségével.