Megnyílt az óvoda

2018. augusztus 15-től új köznevelési intézmény nyílt Kisszékelyben. Szeptember elején az ovisok előtt megnyitotta kapuit a Kerekerdő Óvoda, így tizenkét év után ismét helyi óvodába járhatnak a gyermekek.

Kisszékelyben 2006-ig működött óvoda, melyet a lecsökkent gyermeklétszám miatt megszüntettek. A szülők kezdeményezésére 201 0-ben az önkormányzat családi napközit hozott létre. Sajnálatos módon a törvényi változások miatta 201 6. december 31 -ével a szolgáltatás megszűntetés helyette napközbeni gyermekfelügyeletet működtettünk saját forrásból. Mivel az ötödik életévüket betöltött gyermekek esetében az óvodát nem váltja ki a gyermekfelügyelet, a faluközösség egyöntetűen óvoda létrehozását javasolta.

Az óvodát egy csoportra hoztuk létre, jelenleg egy óvodavezetővel és egy dajkával működik, egy óvónői állás hirdetés alatt áll. A helyi óvoda minden 3-6 éves faluban élő kisgyermek részére férőhelyet tud biztosítani, ismerős közegben, biztonságos, szép természeti környezetben.

Az óvodai feltételek javítása érdekében helyi összefogással készül a játszóudvar kialakítása. Azóvoda melletti könyvtár udvarára kerültek telepítésre a játszóeszközök, melyeket nemcsak az óvodások használhatnak.