Átvehetők az új hulladékgyűjtő edények

Az új, szelektív hulladék számára szolgáló  gyűjtőedények az átadás-átvétel aláírását követően az Önkormányzat udvaráról elvihetők. (Az átvételkor kérhetik a személyi azonosság igazolását, megbízott személytől meghatalmazást.)
Az átvétel ügyében kereshető személyek: Dick Józsefné falugondnok és Bodó Béláné.  Az idősek részére, vagy akik más okból nem tudják a kukát elvinni, később házhozszállításra kerülnek. A szelektív edényzettel együtt a háztartások 4 db zöldhulladék gyűjtését szolgáló zsákot is kapnak.

Tájékoztató az elkülönített hulladékgyűjtésről (kétkukás szelektív gyűjtési rendszer):

A Vertikál cég tavaly értesített bennünket arról, hogy Kisszékely településen is új hulladékgyűjtő rendszer kerül bevezetésre. Kötelező a háztartásokban keletkező hulladékot elkülönítetten, szelektíven gyűjteni.

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ingatlantulajdonosok számára pályázati forrásból díjmentes használatra biztosít szerződésenként 1 db új, tájékoztató matricával ellátott, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt, amelybe az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékot kell elhelyezni.

Teendő az edényt átvenni és jövőben a megfelelő hulladékot abba gyűjteni, a szállítási napokon kihelyezni az ingatlan elé, valamint az edényzet állagát megóvni és azt rendeltetésszerűen használni.

  •  Az ÚJ kukába kell gyűjteni a tiszta hulladékot: papír (a tejes dobozokat öblítés után), műanyag (pl. műanya palackok, fém (pl. konzervesdoboz). Ennek elszállítása kéthetente (páratlan héten), hétfőn reggel történik. Az autó korán érkezik, akár 6 órakor.
    (Az elektromos hulladékot, veszélyes hulladékot, zöldhulladék ebbe sem gyűjhető!)
  •  A meglévő RÉGI, eddig használt kukába gyűjtendő: a vegyes kommunális hulladék. Ennek elszállítása ugyanúgy csütörtöki napokon történik.

Kisszékely Községi Önkormányzat