Belterületi útszakaszok felújítása


A projekt címe: Kisszékely Szabadság utca 496/2 hrsz. és a Honvéd köz 251 hrsz. út felújítása
A kedvezményezett neve: Kisszékely Községi Önkormányzat
A projekt azonosító száma: MFP-UHK/2021 – 3280223529
A szerződött támogatás összege: 19 623 169 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezésének dátuma: 2021.12.15.

Kisszékely Községi Önkormányzata 2021. júliusában nyert el támogatást a tulajdonában lévő Szabadság utca 496/2 és a Honvéd köz 251 helyrajzi számú belterületi útszakaszok felújítására. A támogatásnak köszönhetően két rövid belterületi útszakasz került felújításra.

Támogatott projekt:

1. A Kisszékely, Szabadság utca 496/2 hrsz. út (89-94 házszám előtti) 116 fm, 3,2 m széles
aszfaltburkolatának felújítása, kétoldali murvapadkával, valamint a csapadékvíz elvezetése érdekében az út bal oldalán a 394 m egyoldali árok tisztítása, az út másik oldalán pedig lejtetéssel a zöldterületen. A falu főutcájának végét érinti a felújítás.

Felújítás előtti állapot: Az út 40-50 éve készült. Az időjárástól és a forgalomtól az idők folyamán hatalmas kátyúk keletkeztek. Az úton gyalogosan, kerékpárral, személyautóval is közlekednek az arra lakók és a közelben lévő helyi munkahelyekre.

2. A Kisszékely, Honvéd köz 251 hrsz. út 2,5 m széles, 85 fm hosszú. A Honvéd köz bekanyarodó részén található házas ingatlanokhoz vezető rövid útszakasz felújítása aszfaltburkolattal.

Felújítás előtti állapot: Az út kb. 20 éve martaszfalttal készült, mely teljesen elkopott, már felnőtte a gyom.

A Miniszterelnökség Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően a megvalósítással az utak közlekedésbiztonsága helyreállt. A megvalósított útfelújítások hozzájárulnak a vidéki kistelepülés népességmegtartó és népességnövelő erejének növeléséhez, valamint hátrányainak mérsékléséhez. Az önkormányzat célja a térség, de elsősorban a településen élők közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése.

A megvalósult projekt szakmai tartalma és célja illeszkedik a Magyar Falu Program pályázati kiírásához, valamint településfejlesztési koncepcióhoz egyaránt.