Testvértelepülési programjaink támogatása

A projekt címe: Testvértelepülési programjaink támogatása
A kedvezményezett neve: Kisszékely Községi Önkormányzat
A projekt azonosító száma: TTP-KP-1-2020/1-000405
A szerződött támogatás összege: 1 350 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezésének dátuma: 2022.07.20.

A Magyar Kormány finanszírozásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításával testvértelepülési programok megvalósítására pályázott Kisszékely Községi Önkormányzat.

A projekt célja:

Testvértelepülésünket, az erdélyi Atyha településről érkezett barátainkat láttuk vendégül a kistermelői fórum alkalmával, 2022. június 17. és 20. között.

A támogatásnak köszönhetően a vendégek részére szállást, étkezést, ajándékot és különleges programokat tudtunk biztosítani. Közvetetten ezzel támogatva a helyi termelőket, vállalkozásokat is.

Programunk jó lehetőséget nyújtott arra, hogy folytassuk a két település közötti a 2019 óta tartó barátság további erősítését.

Ez alkalommal megrendezésre került a kistermelői fórum, melynek során előadások hangoztak el, utána pedig a különböző helyszíneken bemutattuk a kisszékelyi kistermelők által készített helyi termékeket, kézművesek portékákat, a turizmusban részt vevők programjait.

A programnak fontos része volt a két település közötti jó gyakorlatok átadása, a tapasztalatszerzés, a két település közötti kapcsolat elmélyítése.