Önkormányzati járdafelújítás


A projekt címe: Kisszékely faluközpont járdafelújítása
A kedvezményezett neve: Kisszékely Községi Önkormányzat
A projekt azonosító száma: MFP-BJA/2022 – 3345140992
A szerződött támogatás összege: 9 999 798 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezésének dátuma: 2023.04.30.

Kisszékely Községi Önkormányzata 2022. áprilisában nyert támogatást a Szabadság utca 655/1 hrsz-ú járda településközponti részének felújítására.

Támogatott projekt:

Kisszékely településen a főutca és a mellékutcák járdái az 1980-90-es években épültek. A szűkös fejlesztési források miatt azóta csak kisebb, elkerülhetetlenül szükséges pontokon történtek szakaszos javítások. A falu utcáinak járdái szinte teljes egészében felújításra szorulnak. Jelen pályázatban a falu központi részét választottuk ki a járdafelújításra. Ezen a részen találhatók a lakosság részéről leginkább keresett helyek, mint a hivatal, orvosi rendelő, bolt, üzletek.

A támogatásból a Polgármesteri hivataltól, Szabadság utca 409. házszámtól (326 hrsz.) kezdődően a Kossuth Lajos utcáig, Szabadság utca 353. házszámig (232 hrsz) terjedő szakaszon valósult meg a járdafelújítás. A meglévő, megrongálódott betonjárda elbontásra került, a törmeléket elszállították. Kialakították a csapadékvíz kifolyókat. 280 méteren egy méter szélességben, térkőburkolattal, külső oldalon járdaszegéllyel, belső oldalon betonmegtámasztással elkészült az új járda. A burkolat mellett 50 cm szélességben kialakították a földpadkát.

 

A fejlesztés hozzájárul az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javításához, a településkép

épüléséhez, ezzel elősegítve a lakosság életminőségének javulását.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.