Madárbarát nap

Újabb rendezvénynek adott otthont a régi iskola épülete. 2017. február 11-én kicsivel több, mint egy tucat ember várta az előadás kezdetét. A Madártani Intézet dombóvári csoportjától érkezett Nagy Sándor, aki megismertette a lakott területek és kertek madárvilágát az érdeklődőkkel. Tudást adott át arról is, hogyan segíthetjük környezetünkben szárnyas barátaink megtelepedését.


Az eseményt megelőzve az Önkormányzat és a Kulturális Egyesület összefogása 50 db fészkelésére alkalmas madárodú elkészítését tette lehetővé. Ezeknek a kihelyezése is elkezdődött a nap folytatásában.

 Nagy Sándor előadása

Néhány madárodú került a templomunk környezetébe és számos a sátortábor fölötti gyümölcsösbe. A tervek szerint a maradék a település és a Négyszögletű Kerek Erdő Tanösvény kihelyezésre alkalmas fáira kerül.

Madárodúk készítése

Hogy mi is ezzel a cél, amikor Kisszékelyt körbeveszik az erdők és a rétek? Leginkább az, hogy az egyre fogyó odvas fák, amik nagyon sok madárfaj szaporodásához, túléléséhez szükségesek, valahogy pótlásra kerüljenek és a madárbarátaink hasznos rovargyűjtő tevékenységükkel a mi életünket is könnyebbé tegyék.

Hegedűs Róbert